Hoe het werkt

‘Zonnig Lefier’

Samen nog meer plezier van de zon
Lefier werkt dagelijks aan betaalbaar en comfortabel wonen. Nu én in de toekomst. Samen met u wil Lefier een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Met het project ‘Zonnig Lefier’ kiezen we voor de kracht van de zon. Meld u aan en ontvang een persoonlijk aanbod met het aantal panelen dat past op uw huis. Doe mee, begin direct met besparen en draag bij aan een duurzame wereld!

Zonne-energie
Voor ‘Zonnig Lefier’ zijn woningen geselecteerd die qua ligging en oriëntatie geschikt zijn voor zonnepanelen. Met deze zonnepalen kunt u besparen op uw energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu. Lefier werkt hierbij samen met zonne-energiebedrijf Ecorus. 

Uw besparing
Door deel te nemen aan het zonnepanelenproject van Lefier spaart u namelijk niet alleen het milieu, ook bespaart u op de kosten van uw energierekening. Zónder dat u zelf ook maar iets hoeft te doen! Het enige wat wij van u vragen is een kleine extra bijdrage in de servicekosten. Hieronder ziet u hoeveel die bijdrage is. Het betalen van de zonnepanelen start uiteraard pas als alles werkend is opgeleverd. 
Hoe is de jaarlijkse besparing berekend?
De zonnepanelen hebben een vermogen van 400 Wp. Bij het berekenen van de mogelijke besparing is uitgegaan van een gemiddelde opbrengst van 0.96 kWh/Wp. De werkelijke opbrengst is onder andere afhankelijk van het aantal zonuren in dat jaar, de oriëntatie van de woning en de hellingshoek van uw dak. Daarnaast ligt het aantal zonuren in de buurt van de kust vaak ook wat hoger dan in het binnenland. Ook treedt er jaarlijks een verlies van ongeveer 0,5% per jaar op door veroudering van de zonnepanelen. Wilt u concreet weten wat u gaat besparen? Neem dan contact op met Ecorus voor een precieze berekening.

Salderen
‌Op zonnige dagen wanneer u zelf niet thuis bent, is het goed mogelijk dat de energie die u zelf opwekt niet direct gebruikt wordt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Doordat de zonnepanelen gekoppeld zijn aan de meterkast, wordt dit overschot automatisch terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnetwerk. In Nederland geldt het principe dat terug geleverde energie wordt afgetrokken van het verbruik. Het tegen elkaar wegstrepen wordt salderen genoemd en kunt u teruglezen op de jaarafrekening.
De salderingsregeling wordt naar alle waarschijnlijkheid in 2025 omgevormd tot een nieuwe regeling (terug-leversubsidie) waarbij voor die teruggeleverde stroom een lagere vergoeding zal gelden.

Als huurder gaat u er altijd op vooruit
‌Lefier heeft er vertrouwen in dat u ook in de nieuwe situatie voordeel houdt. Daarom garandeert Lefier dat als in de toekomst de gemiddelde financiële opbrengst per paneel lager wordt dan de vergoeding die de huurder per paneel betaalt, het verschil wordt gecompenseerd.

Nauwelijks overlast
De overlast van de installatie en aansluiting van de zonnepanelen is beperkt; de installateur van het zonne-energiebedrijf is maximaal een halve dag bezig. Hierbij wordt direct uitleg gegeven over het systeem en de monitoring.

Vragen
Heeft u aanvullende vragen over de planning of installatie van de zonnepanelen of bent u benieuwd naar uw eigen bijdrage of hoe uw jaarlijkse besparing berekend wordt? Neem dan contact op met Ecorus via het contactformulier. Een adviseur geeft u graag antwoord op al uw vragen.
Ik doe mee

Wij adviseren u graag over de zon

Kiezen voor duurzame energie, is kiezen voor een groene omgeving. Nu én in de toekomst. Door het plaatsen van zonnepanelen bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar spaart u ook het milieu. Wilt u meer informatie over het project ‘Zonnig Lefier’, bent u benieuwd naar uw eigen bijdrage of hoe uw jaarlijkse besparing berekend wordt? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.
Contact met een adviseurveelgestelde vragen

"‌Samen kiezen we voor de kracht van de zon."

Ik wil advies

Het formulier is verzonden.
Een adviseur neemt contact met u op.
bel mij terug

Over Ecorus

Wij ademen, denken, doen en geloven in zonnestroom. Dat is ons DNA. Wij zijn Ecorus. In 10 jaar zijn we gegroeid van pionier naar solar specialist en worden we in de markt gezien als een autoriteit in het bedenken, bouwen, beheren en financieren van de technisch best renderende zonne-energiecentrales.
Lees meer over Ecorus