Hoe het werkt

‘Zonnig Lefier’

Samen nog meer plezier van de zon
Lefier werkt dagelijks aan betaalbaar en comfortabel wonen. Nu én in de toekomst. Samen met u wil Lefier een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Met het project ‘Zonnig Lefier’ kiezen we voor de kracht van de zon. Meld u aan en ontvang een persoonlijk aanbod met het aantal panelen dat past op uw huis. Doe mee, begin direct met besparen en draag bij aan een duurzame wereld!

Zonne-energie
Voor ‘Zonnig Lefier’ zijn woningen geselecteerd die qua ligging en oriëntatie geschikt zijn voor zonnepanelen. Met deze zonnepalen kunt u besparen op uw energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu. Lefier werkt hierbij samen met zonne-energiebedrijf Ecorus. 

Uw besparing
Door deel te nemen aan het zonnepanelenproject van Lefier spaart u namelijk niet alleen het milieu, ook bespaart u op de kosten van uw energierekening. Zónder dat u zelf ook maar iets hoeft te doen! Het enige wat wij van u vragen is een kleine extra bijdrage in de servicekosten. Hieronder ziet u hoeveel die bijdrage is. Het betalen van de zonnepanelen start uiteraard pas als alles werkend is opgeleverd. 
Disclaimer: Bovenstaande berekening is gemaakt op basis van een gemiddelde kWh prijs van € 0,30,
terugleverkosten van € 0,12 en 30% direct verbruik van de opgewekte zonne-energie
Hoe is de jaarlijkse besparing berekend?
De zonnepanelen hebben een vermogen van 415 Wp. Bij het berekenen van de mogelijke besparing is uitgegaan van een gemiddelde opbrengst van 0.96 kWh/Wp. De werkelijke opbrengst is onder andere afhankelijk van het aantal zonuren in dat jaar, de oriëntatie van de woning en de hellingshoek van uw dak. Daarnaast ligt het aantal zonuren in de buurt van de kust vaak ook wat hoger dan in het binnenland. Ook treedt er jaarlijks een verlies van ongeveer 0,5% per jaar op door veroudering van de zonnepanelen. Wilt u concreet weten wat u gaat besparen? Neem dan contact op met Ecorus voor een precieze berekening.

Salderen en de terugleververgoeding
Zonnepanelen wekken stroom op. Een deel van deze stroom verbruikt u zelf voor bijvoorbeeld uw wasmachine. De overige stroom die u niet verbruikt, wordt teruggeleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Op uw jaarafrekening wordt de teruggeleverde stroom weggestreept tegen de afgenomen stroom. Dat heet salderen. Levert u meer terug dan u verbruikt? Dan krijgt u een terugleververgoeding van uw energieleverancier. Dit is standaard lager dan de reguliere stroomprijs. Uw energieleverancier bepaalt zelf de hoogte van deze vergoeding en moet u hierover informeren. U kunt energieleveranciers hierop ook vergelijken.

Terugleverkosten zonnepanelen
Klanten met zonnepanelen betalen voor het terugleveren van stroom aan het net. Dat is alle stroom die u opwekt maar niet gelijk zelf verbruikt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid stroom (kWh) die u teruglevert. Die hoeveelheden verschillen per energieleverancier.

Als huurder gaat u er altijd op vooruit
‌Lefier heeft er vertrouwen in dat u ook in de nieuwe situatie voordeel houdt. Daarom garandeert Lefier dat als in de toekomst de gemiddelde financiële opbrengst per paneel lager wordt dan de vergoeding die de huurder per paneel betaalt, het verschil wordt gecompenseerd.

Nauwelijks overlast
De overlast van de installatie en aansluiting van de zonnepanelen is beperkt; de installateur van het zonne-energiebedrijf is maximaal een halve dag bezig. Hierbij wordt direct uitleg gegeven over het systeem en de monitoring.

Vragen
Heeft u aanvullende vragen over de planning of installatie van de zonnepanelen of bent u benieuwd naar uw eigen bijdrage of hoe uw jaarlijkse besparing berekend wordt? Neem dan contact op met Ecorus via het contactformulier. Een adviseur geeft u graag antwoord op al uw vragen.
Ik doe mee

Wij adviseren u graag over de zon

Kiezen voor duurzame energie, is kiezen voor een groene omgeving. Nu én in de toekomst. Door het plaatsen van zonnepanelen bespaart u niet alleen op uw energiekosten, maar spaart u ook het milieu. Wilt u meer informatie over het project ‘Zonnig Lefier’, bent u benieuwd naar uw eigen bijdrage of hoe uw jaarlijkse besparing berekend wordt? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.
Contact met een adviseurveelgestelde vragen

"‌Samen kiezen we voor de kracht van de zon."

Ik wil advies

Het formulier is verzonden.
Een adviseur neemt contact met u op.
bel mij terug

Over Ecorus

Wij ademen, denken, doen en geloven in zonnestroom. Dat is ons DNA. Wij zijn Ecorus. In 10 jaar zijn we gegroeid van pionier naar solar specialist en worden we in de markt gezien als een autoriteit in het bedenken, bouwen, beheren en financieren van de technisch best renderende zonne-energiecentrales.
Lees meer over Ecorus